|
|
Doporučení vína k jídlu
Zkuste s námi objevovat víno. Je-li podávané víno a jídlo v harmonii vůní, barev a chuti, vynikne jak chuť vína tak i podávaného pokrmu. Přejeme Vám dobrou chuť a příjemné chvíle.
Víno |
Typ pokrmu |
Müller Thurgau |
Studené předkrmy s ovocem, saláty a zeleninová jídla,
drůbež. Tvrdé sýry, ovčí sýry |
Veltlínské zelené |
Světlé maso, ryby, drůbež, zeleninové pokrmy. Tvrdé
sýry |
Vlašský ryzlink |
Ryby, jemné paštiky, drůbež. Tavené sýry, tvrdé sýry |
Sylvánské zelené |
Ryby, drůbež, tvrdé sýry, zeleninová jídla |
Ryzlink rýnský |
Předkrmy, ryby, vepřové, telecí. Tavené sýry, polotvrdé
a polotuhé sýry |
Chardonnay |
Mořské ryby, korýši, měkkýši, drůbež, Měkké sýry
s mytou kůrou |
Sauvignon |
Uzené ryby, drůbež s ovocem. Sýry polotvrdé, polotuhé,
kozí a ovčí |
Moravský muškát |
Mírně sladké dezerty. Studené předkrmy – paštiky |
Aurelius |
Dezerty, paštiky, zákusky, měkké sýry |
Neuburské |
Lehké úpravy vepřového, k zeleninovým, krémovým
polévkám. Polotvrdé a polotuhé sýry |
Tramín |
K desertům a předkrmům ovocného typu |
Svatovavřinecké |
Výraznější úpravy mas, uzené maso. Drůbež s tmavším
masem – husa, kachna, krůta. Polotvrdé a polotuhé sýry |
Frankovka |
Tmavé maso výraznější chuti. Kořeněné úpravy. K měkkým
sýrům s mytou kůrou, tvrdým sýrům |
Zweigeltrebe |
Studené předkrmy z hovězího masa, těstoviny. Tavené,
polotvrdé, polotuhé a máslové sýry |
Portugalské modré |
Tmavé maso. Bažant, koroptev, zajíc a další drobná
zvěřina. Kozí a ovčí sýry |
André |
Tmavé maso, uzené maso, uzeniny. Měkké sýry s bílou
plísní, tavené sýry |
Rulandské červené |
Zvěřina. Sýry měkké s ušlechtilou bílou plísní nebo
s modrou plísní |
Cabernet Sauvignon |
Tmavé maso, biftek, zvěřina. Kozí a ovčí sýry, měkké
sýry s mytou kůrou a sýry s modrou a bílou plísní |
|
|
|
Aktuality:
Otevíráme nový internetový obchod s víny a destiláty. Navštivte nás na www.jovino.cz
Kanadská vína, která dovážíme, se těší stále většímu zájmu, viz
článek z týdenníku Euro:
|
|